Μέσα από την Ναϊφ τέχνη ζωντανεύει η φύση αλλά και οι εργασίες του χωριού 

Ελιά

 Η ελιά είναι ένα δένδρο γνωστό από του αρχαιοτάτους χρόνους, με πιθανή καταγωγή την Ανατολική Μεσόγειο. Η ελληνική παράδοση θέλει πατρίδα της ελιάς την Αθήνα, αφού η πρώτη ελιά η ''Μορία Ελαία'' φυτεύτηκε από την θεά Αθηνά στην Ακρόπολη. Επίσης από τους αρχαίους χρόνους αποτελεί αναπόσπαστο σύμβολο της Ειρήνης, της Νίκης, της Τιμής και της Ενότητας. Αποτέλεσε έτσι και σύμβολο του ολυμπιακού ιδεώδους, αφού ένα κλαδί ελιάς ήταν το μόνο έπαθλο για τους ολυμπιονίκες. Η στέψη με το κλαδί της ελιάς είχε συμβολική σημασία καθώς θεωρούσαν πως έφερνε τύχη και θεϊκή προστασία στον στεφανωμένο αθλητή.

Θέρος ή Θερισμός

 Ο θερισμός ήταν μια εργασία κατά την οποία οι γεωργοί έκοβαν (θέριζαν) τα σιτεμένα στάχυα των δημητριακών, κυρίως του σιταριού. Στη συνέχεια τα μετέφεραν στο αλώνι, αλωνίζονταν και έπαιρναν στον καρπό. Ο θερισμός ήταν εργασία μεγάλης σπουδαιότητας αφού εξασφάλιζε στην οικογένεια το ψωμί μιας ολόκληρης χρονιάς. Ήταν όμως και από τις δυσκολότερες γεωργικές εργασίες, αφού απαιτούσε συνεχές σκύψιμο και γινόταν κάτω από δύσκολες συνθήκες, διότι η θερμοκρασία τον Ιούνιο είναι εξαιρετικά υψηλή. Στην Ελληνική λαογραφία ο Ιούνιος λέγεται και Θεριστής.

Σπορά

Το φθινόπωρο ξεκινώντας τα πρωτοβρόχια, αρχίζει το διψασμένο χώμα να μαλακώνει. Τότε είναι που ξεκινούν οι γεωργοί το όργωμα. Μια διαδικασία που σκοπό έχει να αφρατέψει το χώμα για να γίνει η σπορά. Έτοιμο λοιπόν το χωράφι να δεχτεί τους νέους καρπούς και με την βοήθεια της βροχής να έρθει η καινούρια σοδειά.

Άρμεγμα

Μια διαδικασία των κτηνοτρόφων για να πάρουν το γάλα των ζώων. Η διαδικασία αυτή γινόταν δύο φορές την ημέρα, κατά την χειμερινή περίοδο και αφού τα ζώα, συνήθως κατσίκες και πρόβατα, είχαν οδηγηθεί στη στάνη. Το γάλα βασική τροφή του ανθρώπου, αλλά και η βάση για όλα τα τυροκομικά του σπιτιού (τυρί, γιαούρτι, βούτυρο). 

Καλαθοπλεκτική

             Η καλαθοπλεκτική είναι μία από τις αρχαιότερες τέχνες, με συνεχή και αδιάσπαστη χρήση έως τις μέρες μας. Τα πλεκτά αυτά χειροτεχνήματα, που δεν άλλαξαν καθόλου ως προς την ύφανση και τη χρήση τους από την Παλαιολιθική εποχή, λέγεται ότι αρχικά προέκυψαν από την κατασκευή ψαροπαγίδων. Στην πρόσταση του Ερεχθείου, οι Καρυάτιδες φέρουν καλάθι στο κεφάλι τους (καλαθηφόρες), το κατεξοχήν έμβλημα των θεοτήτων της βλάστησης και της αφθονίας: της Δήμητρας, της Γης, της Ρέας και της Εκάτης. Σήμερα, με την κυριαρχία του πλαστικού, η τέχνη της καλαθοπλεκτικής φθίνει. Τη συνεχίζουν κάποιοι ηλικιωμένοι σε διάφορα μέρη της χώρας.